mallar

KLICKA PÅ EN BILD FÖR ATT LADDA HEM DEN MALL DU VILL HA

Varsågod

Här har du dina mallar.

Mallarna är byggda i InDesign Creative Cloud och sparade i IDML-format för att kunna fungera med äldre versioner av programmet. Extra bonus: därmed kan de också användas med  med den nya brittiska uppstickaren Affinity Publisher.

"Årets program"

Programmen i den sviten har var för sig utnämnts till ”Årets program” av Apple och finns både för Mac och PC. Just nu erbjuds de till halva priset. Läs om det här: https://affinity.serif.com/en-us/publisher/app-of-the-year/.

För säkerhets skull har jag använt Publits (https://www.publit.com) verktyg men de här mallarna  fungerar med alla tryckerier. Jag tycker det företaget ger bäst valuta för pengarna både för tryck och ePub.

Klicka in dig på sidan och skaffa ett konto för att se detaljerna i deras erbjudande - det är helt gratis (gratis är bra).

Lätt att ändra

Inga problem. Det är lätt som en plätt att ändra. Ingen av de här mallarna är huggen i sten.

Lägg in din text i mallen och skickat den till Publit. Som svar presenterar företaget en färdig omslagsmall med korrekt ryggbredd. Bara att ladda ner, fylla i, skicka tillbaka och beställa provtryck. Det är nästan löjligt enkelt.

Bokomslag

Bokomslaget är det som till sist får en köpare att knappa in sitt kreditkortsnummer. Det blir några mallförslag i olika genrer om någon vecka tillsammans med extra bra tips om marknadsföring.

ePub

InDesign har en särskild funktion för ePub. Den är OK om än inte perfekt. Du som har programmet vet hur man gör.  De flesta ordbehandlare och speciella författarprogram - exempelvis Scrivener - kan också sparas som ePub. De fungerar utan att vara idealiska. Jag kan visa på bättre lösningar.


* * *

Copyright Curt Eiworth och Anitas Design